Arama
Arama Sonuçları
Sri Lankalılar Kastamonu yollarında!
Kastamonu'da yol inşaat çalışmalarında çalıştırılmak üzere Sri Lanka'dan işçiler getirildi.
Karabük'te son dakika karar!
Karabük Üniversitesi'nde bazı kadın ve erkek öğrencilerin, Afrikalı öğrencilerden cinsel yol ile bulaşan HPV ve HIV gibi hastalıklara yakalandığı iddia edilmişti. Üniversite yönetimi, çok sayıda yabancı öğrencinin bulunduğu üniversitede giriş, çıkış koşullarını da güncelledi.
Kastamonu Üniversitesi'nde KHALID heyecanı
Kastamonu Üniversitesi’nde Endonezya Öğrenci Topluluğu ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından Bartın, Karabük ve Kastamonu’da eğitim gören toplam 81 Endonezyalı öğrencinin katılımı ile Kastamonu Harika Olimpiyat Etkinliği, (KHALID) düzenlendi.
760 bini Suriyeli
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Suriyeli öğrenci sayısını açıkladı. İşte detaylar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini taklit ederek dolandırmaya çalıştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışan şüpheli Fatih Emre H. tutuklandı.
Üst düzey soygun: Yakalandı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit ederek iş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini dolandırmaya çalışan kişiyi yakalattı.
Erdoğan’ın sesini taklit edip dolandırıcılık yapmaya çalışan kişiyi MİT yakalattı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit ederek iş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini dolandırmaya çalışan kişiyi yakalattı.
Bu sefer “ABD askeriyim” dolandırıcılığı
'Safari' operasyonunda gözaltına alınanların kendilerini Suriye'de görevli ABD askeri olarak tanıttığı belirlendi. Zanlılar, 1 milyon doların Türkiye'ye sokulması için mağdurlardan 'kurye ve gümrük parası' istemiş.
Çanakkale sularında 37 düzensiz göçmen yakalandı
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: 39 göçmen kaçakçısı yakalandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sakarya ve Hatay'da düzenlenen operasyonlarda 39 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, "Düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız devam edecek" dedi.
Kadın Futbol Süper Ligi 27 Ağustos’ta başlıyor
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde sezon 27 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak.
Yurt dışından Kastamonu'ya 666 kişi göç etti
Kastamonu'ya göç edenlerin sayısı 2021 yılında 661 kişi iken,2022 yılında 666 kişi oldu.
Serinlemek için girdiği gölette can verdi
Serinlemek için girdiği gölette boğulan yabancı uyruklu şahsın cansız bedeni ekipler tarafından bulundu.
Müzekart ücreti ne kadar?
Müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan Müzekart’ın fiyatı bu yıl da 60 lirada sabit tutuldu.
O iddianın ardından İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi! 'Eğitime başlayacak veya eğitimi devam eden öğrenciler harç ödemeyecek'
Sosyal medyada "Üniversite harçları geri getirildi" iddiaları bir anda gündem oldu. Bu iddiaların üzerine İletişim Başkanlığı'ndan hızla bir açıklama geldi ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu iddianın doğru olmadığını duyurdu. Açıklamada "Devlet üniversitelerinde eğitime başlayacak veya eğitimi devam eden öğrenciler harç ödemeyecektir." denildi. Öte yandan üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim için katkı payları ve öğrenim ücretleri belirlendi. İşte detaylar...
TZOB’tan Tarım Bağ-Kur’a yapılandırma talebi
Bayraktar, “Tarım Bağ-Kur primi durdurulan çiftçilerimiz yapılandırmayla ihya kapsamına alınmalıdır"
Ölümlü kaza anı kameraya yansıdı
1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı feci kazanın güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı.
Kamyonla otomobil çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı
Kaza, Karabük-Kastamonu karayolu Safranpark mevkiinde meydana geldi.
Yabancı Oturma İzni Başvurularında Nelere Dikkat Edilmeli?
Türkiye'de yabancı oturma izni, yabancı uyruklu bireylerin Türkiye'de yasal olarak ikamet etmelerine ve belirli haklardan yararlanmalarına izin veren resmi bir izindir.
LGS sınavı yarın yapılacak
Sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde merkezi sınavın oturumu yarın düzenlenecek.
Ahşap ev, yangında kullanılmaz hale geldi
Kastamonu-Taşköprü karayolu üzerinde yabancı uyrukluların kaldığı tek katlı ahşap ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
Cenaze defnetmeye gitti, mezarın üzerinde öldürüldü
Kan donduran olay Kırşehir'de yaşandı. Mezarlıkta bir yakınını defneden iki kişi cenazenin başında kavgaya tutuştu. Biri diğerini kafasına kazma ile vurarak öldürdü.
Karadeniz gazını ne zaman kullanacağız?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan günü törenle Filyos'tan karaya çıkartılacak olan Karadeniz gazının mayıs ayında evlerde kullanılacağını açıkladı. Bakan Dönmez, BOTAŞ ile kurulan şirket vasıtasıyla Avrupa'ya gaz satışı yapmayı planladıklarını da bildirdi.
Türkiye'den yurt dışına göç azaldı
TÜİK göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye’den yurt dışına göç, 2021 yılında bir önceki yıla göre azaldı. Yurt dışından Türkiye’ye göç eden kişi sayısı ise bir önceki yıla oranla yüzde 117 artı.
YÖK, burs miktarlarını artırdı
YÖK, 100/2000 Doktora Bursu'nu çalışan öğrenciler için 2500 TL'ye, çalışmayan öğrenciler için ise 7500 liraya çıkardı. Lisans Destek Bursu ise 1000 TL'den 1875 TL'ye yükseltildi.